Előkészítés: Az aszalt szilvát leöblítjük, összevágjuk és a rumba áztatjuk. A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
Elkészítés:
1. A diót összekeverjük a cukorral, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével. Annyi forrásban lévő vizet öntünk hozzá, hogy sűrű tölteléket kapjunk. Hozzáadjuk a szilvát és a rumot is.
2. Kiterítünk 2 réteslapot egy nedves konyharuhára, megolajozzuk, a másik kettőt egyharmados takarásban rátesszük. Megolajozzuk ezeket is, majd rákenjük a tölteléket. A széleit behajtjuk, és a rétest feltekerjük.
3. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Nagy, kiolajozott sütőlapra emeljük a rétest, szép pirosra sütjük, kivesszük, felszeleteljük.
4. Tálaláskor: megszórjuk a porcukorral. Kevés vízzel vagy borral kikevert áfonyalekvárt kínálunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.