Elkészítés:
1.) Összemorzsoljuk a vajat a liszttel egy mély tálban. Összegyúrjuk tojással és a sóval. (Ha nehezen áll össze a tészta, tegyünk hozzá 2-3 evőkanál hideg vizet.) A tésztát folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
2.) Ha letelt a fél óra, a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy kivajazott-lisztezett lapos sütőformába tesszük. A széle legalább 2 cm magas legyen! A kilógó tésztaszéleket levágjuk és félretesszük.
3.) A tésztát néhány helyen megszurkáljuk, és megrakjuk kimagozott, negyedekbe vágott szilvával. Megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd 200 fokon (előmelegített sütőben), 10 percig sütjük.
4.) Ráöntjük a tejszínnel elkevert tojásokat, és további 10 percig sütjük.
5.) Közben a korábban félretett tésztát a reszelő durva oldalán lereszeljük, és megszórjuk vele a süteményt. Még 15-20 percig sütjük, amíg a tejszínes tojás megköt. A sütőből kivéve pihentetjük, csak később szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.