Előkészítés: A mélyhűtött tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A cukrot, a mézet, a tejet, a vaníliás cukrot, a citromhéjat lábasba tesszük, összekeverjük és felforraljuk. Hozzáadjuk a mákot, és kevergetve még egyszer felforraljuk. Belekeverjük a rumot és hagyjuk kihűlni. A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, kettévágjuk, kimagozzuk és félretesszük.
Elkészítés: A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastag lappá nyújtjuk, és 12x12 cm-es négyzetekre vágjuk. A tészták közepére egy-egy kiskanál mákot teszünk. A két szemben lévő csücsköt a máktöltelék fölött egymásra hajtjuk, hüvelyk- és mutatóujjunkkal összenyomjuk. A szabadon maradt két csücsökre egy-egy fél szilvát nyomunk egészen a máktöltelékig. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rárakjuk a táskákat, megkenjük tojássárgával, betesszük a sütőbe, és kb. 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 db: 450 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.