A tésztához a lisztet margarinnal és a zsírral összemorzsoljuk. Hozzáadjuk 10 dkg cukrot cukrot, a tejben felfuttatott élesztőt, 2 tojás sárgáját és egy teáskanál szódabikarbónát. Az egészet jól összegyúrjuk.
A tésztát négy egyenlő részre osztjuk majd négy egyforma lapra, a sütőlemez méretére nyújtjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a darált dió és porcukor keverékének egyharmad részével. Majd ráhelyezzük a második és a harmadik lapot, amit hasonlóképpen töltünk meg.
Végül a tetejére tesszük a negyedik lapot, amit villával megszúrunk, majd 40-45 perc alatt készre sütjük.
Ezután elkészítjük a csokoládémázat. Két kanál olajban gőz felett megolvasztunk egy tábla csokoládét. A tésztára öntjük, elsimítjuk és hagyjuk jól megdermedni.
Ha kihűlt, hosszúkás szeletekre vágjuk.
A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.