Elkészítés: 1. A hagymát a teavajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és néhány percig folytatjuk a puhításukat.
2. Felengedjük kb. 2,5 dl vízzel, és sóval, tarka borssal, valamint 3 teáskanál tárkonnyal ízesítjük, majd kis lángon főzni kezdjük.
3. Mindeközben az árpagyöngyöt kétszeres mennyiségű vízben, pici sóval félkészre pároljuk, illetve 1-2 evőkanál lisztből elkészítünk egy vékonyka rántást.
4. Amikor a leves forr, hozzáadjuk az árpagyöngyöt, hogy benne puhára főhessen, valamint a rántást. Ha nagyon szeretjük a tárkony ízét, még rakhatunk az ételbe 1 teáskanálnyit belőle.
5. 15-20 percig tartó, kis lángon történő főzés után tejfölt adunk hozzá, melyet előzőleg leveslével fokozatosan felmelegítettünk. Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.