Előkészítés: A leveles tésztát hagyjuk kiengedni, majd 4-5 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 10x10 cm-es négyzetes darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tésztát megfelelő nagyságú, olajjal megkent fém tölcsérformára csavarjuk (ha nincs kéznél fém sütőforma, formázzuk meg kartonból, és vonjuk be alufóliával), a széleit összenyomjuk. Felvert tojással megkenjük, megsózzuk, a tepsire sorakoztatjuk, és a sütőben 10-12 perc alatt szép pirosra sütjük. Közben elkészítjük a salátát. A zsenge zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk gyufaszálnyi csíkokra, vagy vékony szeletkékre. Csipetnyi sóval, cukorral, őrölt fehér borssal, a citrom levével és az olívaolajjal ízesítjük. A petrezselymet felaprítjuk, a zöldségekre szórjuk, és lazán összeforgatjuk. A megsült tésztatölcséreket azon melegében a formáról lehúzzuk, és a friss salátával megtöltve máris tálalhatjuk. Kihűlve sem megvetendő!
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 370 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.