Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Mákos guba  recept
Mákos guba
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Tejszínes-kakaós mini epertorta recept
recept
Rafinált

Tejszínes-kakaós mini epertorta

120 perc
6 adag
Átlagos
2021. 09. 29.

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy keverőtálba tesszük, 3 dkg cukorral felverjük közepes keménységűre. Másik tálban kézi habverővel a tojások sárgáját, a tejet, az olajat, a 10 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Harmadik tálban az átszitált lisztet, a sütőport és a kakaóport elkeverjük. A tojássárgájás keverékhez apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Végül a tojásfehérjével fellazítjuk. Egy tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, az alját kivajazzuk, és beleöntjük a masszánkat. 155 fokon, alsó-felső sütéssel egy 50 perc alatt készre sütjük.A krémez a tejszínt felmelegítjük és hozzákeverjük a fehércsokit. Amikor teljesen elolvadt, akkor ezzel készen vagyunk és 2 órára legalább hűtőbe tesszük. Ezután a tejből, keményítőből és cukorból sűrű pudingot főzünk. Amikor elkészült hozzáadjuk a vaníliát is, kihűtjük. Amikor kihűlt a tejszínes keverékünk, kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a pudinghoz, elkeverjük, ezzel készen van a krémünk. A tortát először ketté, majd azt is ketté vágjuk, így 4 lapot kapunk. Először minden lapot lekenünk házi eperlekvárral, majd jöhet a fehércsokis tejszínes-pudingos krém. Így megtöltjük az összes lapot, majd a torta oldalát is megkenjünk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Még amikor a torta a formában van, az eperrel ízlés szerint díszítjük, majd a zselét a csomagoláson található leírás szerint felfőzzük és a tortára öntjük. Ez után még egy 2 órára a hűtőbe tesszük.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Vietnámi tojásos tekercs
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Habkarika
Recept
Egyszerű

Habkarika

115 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss receptek

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Habkarika recept
Recept
Egyszerű

Habkarika

115 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Piskótatekercs HuLaLa habos gesztenyekrémmel recept
Recept
Egyszerű

Piskótatekercs HuLaLa habos gesztenyekrémmel

100 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Szponzorált Tartalom   szerző profilképe

Szponzorált Tartalom

Hópuszedli recept
Recept
Egyszerű

Hópuszedli

30 perc
|
26 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.