Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy tortaformát kikenek, lisztezek, félreteszem.
A tojásfehérjét 3 evőkanál jéghideg vízzel félig habbá verem. Majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verem. A tojássárgákat egyenként belekeverem, majd a lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport összekeverve a tojásos masszába szitálom. Az egészet habverővel óvatosan elkeverem, majd az előkészített tortaformába simítom.
Előmelegített sütőben tűpróbáig.
A zselatinlapokat kevés hideg vízbe áztatom. A túrót áttöröm, és a cukor 2/3 részével, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a citromlével összekeverem.
1,5 dl tejszínt megforrósítok, majd a tűzről leveszem. A zselatint kinyomkodom és a tejszínben feloldom, a túróval összekeverem.
Az őszibarackot leforrázom, meghámozom és vékony szeletekre vágom.
A tortalapot 3 lapba vágom, a krém és az őszibarack 2/3 részével megtöltöm. A maradék krémmel bevonom a tortát.
A maradék tejszínt a habfixálóval és a maradék cukorral kemény habbá verem. Habzsákba töltöm, és a tortát feldíszítem vele. A félretett őszibarackot a torta tetejére rendezem, és mentalevéllel díszítem.
Végül hűtőbe teszem 2 órára, 12 szeletre vágható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.