Elkészítés: - A liszt közepébe öklünkkel kis mélyedést nyomunk.
- Az élesztőt belemorzsoljuk és rászórjuk a cukrot.
- Langyos vízzel és kis liszttel elkeverjük, és megvárjuk, amíg felfut.
- Az élesztő felfutása után ízlés szerint fűszerezzük (őrölt köménnyel vagy őrölt gyömbérrel).
- Jól meggyúrjuk. A tésztának nem szabad se ragadnia, se túl száraznak lennie.
- Vastag ruhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 2 órát kelni hagyjuk.
- A szépen megkelt tésztát még egyszer átgyúrjuk.
- Egy kivajazott, lisztezett formába tesszük, a tetejét belisztezzük, és még egyszer kelni hagyjuk kb. 1 órát.
- Sütés előtt vízzel megkenjük, ha szükséges, megvágjuk.
- A sütőbe egy vízzel telt edényt helyezünk, és előmelegítjük.
- 10 percig 250 fokon (ne nyissuk ki a 10 perc alatt), majd 30-45 percig 190 fokon sütjük.
- Ha nagyon pirulna a kenyér, a tetejére rakjunk alufóliát.
- A kenyér akkor sült meg, ha alul és felül megütögetve egyaránt kopog.
- A sütőből kivéve ismét megkenjük vízzel, és egy rácsra tesszük hűlni.
- A teljesen kihűlt kenyeret konyharuhába csomagolva tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.