Elkészítés: A 10 dkg élesztőt a 3 dl hideg tejben elmorzsoljuk, azonnal megsózzuk (én ételízesítővel váltom ki a sót), és beleteszünk 3-4 evőkanál zsemlemorzsát. Különféle ízesítésű fűszerekkel dúsíthatjuk, melyeket szívesen fogyasztunk. Pl. bazsalikom, rozmaring, szerecsendió, curry stb., ki mit szeret. Ha túl sűrű az állaga, akkor tejjel hígítjuk, ha túl híg, zsemlemorzsával sűrítjük. A masszába beletehető az apróra vágott petrezselyem.
A két nagy fej vöröshagymát apróra vágva megpároljuk (ki mit használ zsiradéknak: olajat, zsírt, stb.), és a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával. Ezután beleöntjük az élesztős masszát, visszatesszük a tűzre. Egy idő után érezhető az élesztő szaga, már kezd elválni az edény falától. Ekkor belekeverjük a 3 felvert tojást, és a megkötésig keverjük. És a variációs lehetőség, hogy ekkor is beletehető az apróra vágott petrezselyem. Melegen és hidegen egyaránt kitűnő és finom.
Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.