Elkészítés: A tojássárgájákat a cukorral, a sóval és a vízzel nagyon habos állagúra keverjük (robotgéppel 15 perc). Hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet a keményítővel és a sütőporral elkeverve beleszitáljuk, és felváltva a keményre felvert tojáshabbal óvatosan összekeverjük.
A tortaformába csak egy kerekre vágott sütőpapírt teszek, nem kenem ki. A tészta széleit egyenletesen kicsit felhúzom (1-2 cm-re a forma oldalára feltolom egy kanállal, persze nem marad úgy, visszafolyik, de így szebb lesz a széle, és nem lesz púpos a közepe).
200 C fokos sütőbe tolom, alsó-felső lángon sütöm kb. 10 percig, majd visszaveszem 170-180 C-ra, és addig sütöm, amíg a beleszúrt hústűre már nem tapad tészta. Ez nekem kb. 45 perc volt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.