Elkészítés: A hagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pároljuk. (Ha enyhén pirosra szeretnénk, akkor meghintjük fűszerpaprikával.) A hagymára rátesszük a fagyasztott tököt, ez azért jó szerintem, mert annyi lé elég, amennyit a tök kienged magából. Folyamatosan kavargassuk, nehogy leégjen. Ezt megsózzuk, ételízesítőt is tehetünk rá, de kóstolgassuk, nehogy túl sós legyen! Eztán a kaprot is rátesszük.
Néhány perc alatt kiolvasztjuk, puhára pároljuk, majd teszünk hozzá 1 teáskanál ecetet (hogy ropogós maradjon a tök). Ízlés szerinti puhaságúra főzzük a tököt, és ha kell, még pótoljuk a sót és az ecetet.
Habarás helyett a majdnem kész főzelékből kiveszünk 1-2 merőkanállal, és turmixgépben összeturmixoljuk. Ezután visszaöntjük a többihez, és még egy picit főzzük, hogy besűrűsítse a főzelékünket.
Akinek hiányzik a tejföl íze vagy színe, tálaláskor tehet rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.