Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros vízben. A liszteket kimérjük, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a habos élesztőt, és dagasztani kezdjük. Belekeverjük a tökmagot, majd a vége felé az olajat is. Ha a tészta már szép sima, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, 6-8 egyenlő méretű cipóra vágjuk, 10 percig pihentetjük. Zsemléket formázunk, a tetejüket bemetsszük x alakban, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és újabb 10 percig pihentetjük.
Majd lekenjük a tetejüket vízzel, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük őket. Ha egy edényben a sütő aljába vizet teszünk, akkor a gőzös közegben még ropogósabbak lesznek a cipócskáink.
Megvárjuk, míg langyosra hűlnek, és már élvezhetjük is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.