Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és köménymaggal és sóval ízesített vízben megfőzzük. A bazsalikomot, a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
Elkészítés: A petrezselymet és a bazsalikomot összekeverjük 10 dkg vajjal. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Félreteszünk 2 evőkanálnyit, a többit kb. 3 cm átmérőjű rúddá sodorjuk, alufóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe. A paprikát, a paradicsomot, a cukkínit, az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, húsukat apró kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a maradék vajat, és a zöldségeket 5 percig pároljuk benne. Sóval, borssal ízesítjük. A burgonyáról leöntjük a vizet, hosszában kettévágjuk, teáskanállal kissé kikaparjuk a belsejét. A kikapart burgonyát villával összetörjük, és összekeverjük a zöldségekkel, és a félretett fűszeres vajjal. A sütőt 200 Celsius-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A sajtot apró kockákra vágjuk, és a zöldséges masszába keverjük. A masszával megtöltjük a burgonyákat, tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 15 percig pirítjuk. A fűszeres vajrudat vékony szeletekre vágjuk, és a forró burgonyákra tesszük. Azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 764 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.