Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és köménymaggal és sóval ízesített vízben megfőzzük. A bazsalikomot, a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
Elkészítés: A petrezselymet és a bazsalikomot összekeverjük 10 dkg vajjal. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Félreteszünk 2 evőkanálnyit, a többit kb. 3 cm átmérőjű rúddá sodorjuk, alufóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe. A paprikát, a paradicsomot, a cukkínit, az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, húsukat apró kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a maradék vajat, és a zöldségeket 5 percig pároljuk benne. Sóval, borssal ízesítjük. A burgonyáról leöntjük a vizet, hosszában kettévágjuk, teáskanállal kissé kikaparjuk a belsejét. A kikapart burgonyát villával összetörjük, és összekeverjük a zöldségekkel, és a félretett fűszeres vajjal. A sütőt 200 Celsius-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A sajtot apró kockákra vágjuk, és a zöldséges masszába keverjük. A masszával megtöltjük a burgonyákat, tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 15 percig pirítjuk. A fűszeres vajrudat vékony szeletekre vágjuk, és a forró burgonyákra tesszük. Azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 764 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.