Elkészítés: A húst kicsontozzuk, a bőrét eltávolítjuk, majd szétnyitjuk. Finoman megszórjuk ételízesítővel, borssal, curry-vel és majorannával. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és keresztben befedjük vele a húst. Erre ráfektetjük a füstölt kolbászt, majd felgöngyöljük, és hústűvel vagy hegyes fogvájóval rögzítjük. A külső felét bőségesen megfűszerezzük a fennt említett sorrendben. A maradék szalonnaszeletekkel betekerjük, majd - mint a húsvéti sonkát - arra alkalmas cérnával megkötözzük. Eltávolítjuk a hústűket/fogvájót.
Az így előkészített pulykacombot egy éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni, de akár azonnal is süthető.
Pácolás után sütőedénybe - tepsi, kerámia, hőálló tál, stb. - és alufóliával letakarva kb. 50 percig sütjük 180-200 fokon. (Gázsütőben 3-4-es fokozat, a gáz erősségétől függően.)
50 perc elteltével levesszük róla a fóliát, és további 20 percig sütjük, hogy szép piros legyen.
A keletkezet pecsenyelevet ízlés szerint lisztszórással sűríthetjük, de nem fontos.
Kiválóan illik hozzá a párolt zöldség, tört burgonya, sáfrányos-mazsolás rizs, majonézes saláták.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.