Elkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, 1 liter fokhagymás tejben 1 éjszakán keresztül áztatjuk.
Másnap a húst fólia alatt vékonyra klopfoljuk. A fokhagymás tejbe áztatunk 3 zsemlét, majd kinyomkodjuk, ízlés szerint fűszerezzük, beleszórjuk a vágott petrezselymet és a klopfolásnál leszakadt húsdarabkákat is. Párolt gombával is gazdagíthatjuk.
A kivert húsra egy réteg szeletelt bacont teszünk, rá pedig a tölteléket, majd tekerccsé göngyöljük. Ezt kívülről is
beborítjuk egy réteg baconnel, megtűzzük.
A roládokat alufóliába tekerjük (hermetikusan!), majd 1,5-2 órán keresztül a közepesnél valamivel gyengébb lángon, sima tepsin sütjük.
Amikor kihűlt, akkor lehet kibontani, hidegen, franciás zöldségkörítéssel tálalható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.