Elkészítés: A túrót villával összetöröm, összekeverem a száraz hozzávalókkal, majd a felvert tojásokkal, és letakarva a hűtőben 1 órát pihentetem.
Közben a morzsát az olajon 1 evőkanál cukorral pirosra pirítom.
Bő, enyhén sós vizet forralok, vizes kézzel kb. 1-1 nagyobb diónyi túrómasszába 1-1 szem epret teszek, gombóccá formálom, közepes forralással, óvatosan alákeverve, hogy ne ragadjon le, addig főzöm, amíg feljönnek a víz felszínére. Főzöm még kb. 1/2 percig, azután a pirított morzsára szedem, és megforgatom benne.
A tejfölt kikeverem kb. 1 dl tejjel, ízesítem a cukrokkal, a gombócokat tálalásnál meglocsolom, pár szem friss eperrel díszítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.