Előkészítés: A meggyet alaposan lecsepegtetjük, a levet felfogjuk. Néhány szemet félreteszünk a díszítéshez.
Elkészítés: Az ékezési keményítőt simára keverjük kevés meggylével. A maradék meggyet és a levet felforrósítjuk, belekeverjük a keményítős levet, és egyet forralunk rajta. Besűrítjük, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt a túróval, a cukorral, a citromlével sima krémmé keverjük (ha van kézi robotgép, keverőspiráljával verjük kb. 4 percig). Tálalás előtt a meggyet szétosztjuk négy kehelybe, rászedjük a túrókrémet, a félretett meggyszemekkel díszítjük, és kínáljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 340 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.