Előkészítés: A túrót áttörjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A barackot lecsepegtetjük, levét felfogjuk, a barackokat szeletkékre vágjuk.
Elkészítés: A tojások sárgáját kikeverjük a cukor harmadával, a vaníliás cukorral, és összekeverjük a túróval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a második harmad cukorral. A tejből, 1 dl barackbefőtt léből a maradék cukorral és a vaníliás pudinggal krémet főzünk. A tűzről levéve óvatosan belekeverjük a tojáshabot és a túrót. A kávéhoz teszünk 1 dl vizet, a piskótákat megmártjuk benne, majd egy tál aljába tesszük, egymás mellé, amennyi elfér. Annyi krémet teszünk rá, hogy eltakarja a piskótákat, majd befedjük szeletelt barackokkal. Rétegezzük, ameddig van piskóta. A tetejére krém kerüljön. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, és legalább egy éjszakát pihentetjük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral, tejszínhabbal és eperrel díszítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 469 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.