Elkészítés: A tésztához a száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a vajat, a tojást, a tetszés szerinti aromát, a tejet és a túrót, egyneművé keverjük. A masszát beleöntjük egy kivajazott tortaformába, és a tetejére tesszük a hosszában felszeletelt banánt, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig (vagy tűpróbáig) sütjük.
Míg sül, elkészítjük a karamellszirupot: a cukrot egy kisebb edényben karamellizáljuk közepes lángon, megvárjuk, míg bugyogni kezd (kb. 4-5 perc), és beletesszük a vajat. Ha teljesen felolvadt, hozzáadjuk a tejet vagy tejszínt, és összeforraljuk folyamatosan kevergetve.
A süteményt a karamellsziruppal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.