Elkészítés: 1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, és a felfuttatott élesztővel - a tészta alapanyagait hozzáadva - jól kidolgozzuk. Először egy ragacsos masszát kapunk, de tovább dagasztjuk, míg szép hólyagos lesz, és a tál falától elválik.
A tetejét étolajjal lekenjük, a kelesztőtál tetejét rátesszük, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, 16 db négyzetre vágjuk, tölteléket teszünk a közepükre. A tészta 4 sarkát felvert tojással lekenjük, majd átlósan ráhajtjuk, így a tészta rátapadt.
A tetejüket a felvert tojással elkevert tejjel lekenjük, majd közepesen forró sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.