Előkészítés: Az élesztőt fél dl tejbe morzsoljuk, elkeverjük egy kiskanál cukorral, majd szórunk rá pici lisztet, és langyos helyen felfuttatjuk. A maradék lisztet, cukrot, csipetnyi sót, a tojássárgáját és a vajat beletesszük egy nagyobb tálba. Beleöntjük a felfutott élesztőt, és a maradék langyos tej hozzáadásával sima tésztává gyúrjuk. A tésztát alaposan kidagasztjuk, hogy jó levegős legyen. Ha kellően szuszogós a tészta letakarjuk, és langyos helyen addig kelesztjük, amíg kb. a duplájára nő.
Elkészítés: A töltelékhez a mazsolát leöblítjük. A túrót áttörjük, kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a mazsolával. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a túrós masszába forgatjuk, majd félretesszük. Ha megkelt a tészta, az edényben kicsit átgyúrjuk, majd kivesszük, lisztezett deszkára tesszük, és fél cm vastag téglalapformára kinyújtjuk. Rákenjük a tölteléket. A tészta széleit behajtjuk, és a tésztát feltekerjük. A tetejét megkenjük a maradék, villával felvert tojásfehérjével, és megszórjuk a mandulával. Tepsibe tesszük, ott még 15-20 percen át kelesztjük. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A kalácsot a sütőben 40-50 percig sütjük. A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd megszórjuk a porcukorral és szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.