Elkészítés: A megtisztított pulyka fejét, lábát, szárnya helyét levágjuk. A pulykát kívül-belül megmossuk, és kis fogóval a combból az inakat is eltávolítjuk.
Ezután kívül és belül is megsózzuk, 1 órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt a belsejét meghintjük majoránnával, és tisztított, kimagozott almaszeleteket teszünk bele.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és a mellét gazdagon megtűzdeljük vele. A megolvasztott zsírt tepsibe öntjük, beletesszük a pulykát, és közepes hőfokon kb. 2 óra alatt szép pirosra sütjük. Közben többször meglocsoljuk a saját zsírjával.
A sütés utolsó 15 perce előtt kimagozott,
hámozatlan almagerezdekkel rakjuk körbe.
A pulykát almával tálaljuk, köretként pedig párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.