Elkészítés: A húst és a belsőségeket megmossuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk. Leforrázzuk, szitán lecsepegtetjük.
A szalonnát apró kockára vágva megpirítjuk, a pörcöket félretesszük. A zsíron, az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, a húst, kevés sót, és néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a bort, fedő alatt, saját levében nagyon lassú tűzön puhára pároljuk. (Szükség esetén kevés vízzel pótolhatjuk.)
Ha majdnem puha, hozzáadjuk a magjától megtisztított, felkarikázott zöldpaprikákat és paradicsomot. Zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a szalonnapörcöt és a tejfölt, hogy a szaftja finom, pecsenyelészerű, de ne sűrű legyen. Szükség szerint tehetünk még bele sót.
Köretként vajas galuskát kínálunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.