Előkészítés: A szarvashúst alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, és kockákra vágjuk. A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk. A póréhagymát felkarikázzuk, az áfonyát fél dl borba beáztatjuk. A megmosott almák kalapját levágjuk, és a magházukat eltávolítjuk, a nyílást éles késsel kissé megnagyobbítjuk. A megmosott rozmaringleveleket finomra vágjuk, a borókabogyót összezúzzuk. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A póréhagymát előhevített olajon lepirítjuk, rátesszük a húst, és együtt pirítjuk tovább. A rozmaringgal, a borókabogyóval és az ételízesítővel ízesítjük. Hozzáöntjük a maradék bort, a levest, és lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk a gombákat, és tovább pároljuk. Közben a dióbelet durvára törjük, és szárazon megpirítjuk. A raguhoz adjuk az áztatott áfonyával együtt. A tejszínes-gombás fixet csomómentesen elkeverjük, és besűrítjük vele a szarvasragut. A tejszínnel dúsítjuk, a mézzel utóízesítjük. Az almákat tepsibe vagy tűzálló tálba állítjuk, a ragut a magházak helyére töltjük, a kalapokat visszatesszük, s a sütőben 10 percig sütjük. Tálaláskor az alma köré is tehetünk ragut.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.