Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Epres blondie
Mákos guba
Klasszikus kuglóf
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Dödölle - az eredeti recept
Tárkonyos csirkeraguleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Babgulyás
Dubarry-csirkemell
Zsemlegombóc
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Hagymás rostélyos
Vadragu kemencézett almában recept
recept
Mester

Vadragu kemencézett almában

120 perc
0 adag
Költséges
4.3
2003. 03. 12.

Elkészítés

Előkészítés: A szarvashúst alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, és kockákra vágjuk. A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk. A póréhagymát felkarikázzuk, az áfonyát fél dl borba beáztatjuk. A megmosott almák kalapját levágjuk, és a magházukat eltávolítjuk, a nyílást éles késsel kissé megnagyobbítjuk. A megmosott rozmaringleveleket finomra vágjuk, a borókabogyót összezúzzuk. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A póréhagymát előhevített olajon lepirítjuk, rátesszük a húst, és együtt pirítjuk tovább. A rozmaringgal, a borókabogyóval és az ételízesítővel ízesítjük. Hozzáöntjük a maradék bort, a levest, és lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk a gombákat, és tovább pároljuk. Közben a dióbelet durvára törjük, és szárazon megpirítjuk. A raguhoz adjuk az áztatott áfonyával együtt. A tejszínes-gombás fixet csomómentesen elkeverjük, és besűrítjük vele a szarvasragut. A tejszínnel dúsítjuk, a mézzel utóízesítjük. Az almákat tepsibe vagy tűzálló tálba állítjuk, a ragut a magházak helyére töltjük, a kalapokat visszatesszük, s a sütőben 10 percig sütjük. Tálaláskor az alma köré is tehetünk ragut.

Recept értékelése

4.3 / 5

3 értékelés

Ajánljuk még

Tócsnipalacsinta
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

21 órája

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Tócsnipalacsinta recept
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

21 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.