Elkészítés: Jóképű vájdlingunkban erős kézzel összedolgozzuk a darált húst a tejben áztatott és jól kinyomkodott zsemlével, a finomra vágott és kevés zsírban megfuttatott vörös- és fokhagymával, a tojással, a kakukkfűvel, sóval és borssal.
Bevizezett tenyerünkkel kisebb pogácsákat formázunk belőle, s a közepükbe mélyedést nyomunk.
Szép jénai tepsinket vékonyan kizsírozzuk, és 190 fokon megsütjük a fasírtokat. Gyorsan kivesszük, a fészkekbe reszelt sajtot szórunk, visszadugjuk a sütőbe, de csak annyi időre, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
Tálaljuk forrón, pirított burgonyával, csemege uborkával, könnyű homoki vörösborral, vagy egy-két korsó hideg világos sörrel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.