Előkészítés: A vajbabot (ha friss, megtisztítjuk) lobogva forró vízben 1-2 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. A cukkinit megmossuk, gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A paradicsomot megmossuk, kis kockákra vágjuk, és a babhoz adjuk. A fokhagymát meghámozzuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
Elkészítés: A babra facsarjuk a citrom levét, picit megsózzuk, és ráreszeljük a fokhagymát. Összerázzuk, lefedjük, és a hűtőbe tesszük, amíg a pesztó elkészül. A pesztóhoz a tökmagot ledaráljuk, a turmixgép tartályába szórjuk. Hozzáadjuk a kétféle olajat, a petrezselymet, sót, őrölt borsot, és összeturmixoljuk. A salátát tálra halmozzuk, tökmaggal megszórjuk, kevés pesztóval megcsöpögtetjük. A többit külön tálkában kínáljuk mellé.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 371 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.