Előkészítés: A vajbabot (ha friss, megtisztítjuk) lobogva forró vízben 1-2 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. A cukkinit megmossuk, gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A paradicsomot megmossuk, kis kockákra vágjuk, és a babhoz adjuk. A fokhagymát meghámozzuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
Elkészítés: A babra facsarjuk a citrom levét, picit megsózzuk, és ráreszeljük a fokhagymát. Összerázzuk, lefedjük, és a hűtőbe tesszük, amíg a pesztó elkészül. A pesztóhoz a tökmagot ledaráljuk, a turmixgép tartályába szórjuk. Hozzáadjuk a kétféle olajat, a petrezselymet, sót, őrölt borsot, és összeturmixoljuk. A salátát tálra halmozzuk, tökmaggal megszórjuk, kevés pesztóval megcsöpögtetjük. A többit külön tálkában kínáljuk mellé.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 371 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.