A párnácskák elkészítéséhez a tésztát 5 mm vastagra nyújtjuk, és 3 cm átmérőjű formával kiszúrjuk. A kiszúrt formákat sütőpapíron pihentetjük, hogy ne ragadjon az asztalhoz. Majd a munkafelületet beszórjuk kristálycukorral, és ezen a cukorrétegen óvatosan oválisra nyújtjuk a kerek tésztakorongokat. A korongokat aztán megfordítjuk, és addig nyújtjuk, amíg 5 cm hosszú, 3 cm széles és 3 mm vastag nem lesz.
A tésztadarabokat sütőpapírra helyezzük, majd a sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a párnácskákat 5 percig sütjük, amíg a cukor karamellizálódik és a tészta szép fényes lesz. A sütőt levesszük 170 fokosra, és még 2-3 percig sütjük. A szélén lévő darabok hamarabb elkezdenek barnulni, így azokat kicsit hamarabb kiszedjük egy rácsra, és ott hagyjuk kihűlni. A kész darabokat is azonnal kiszedjük, hiszen a karamellizálódott cukor a sütiket a papírhoz ragasztja.
Ha kihűlt, magában is fogyaszthatjuk, illetve cukrászkrémmel/pudinggal is tölthetjük egy habzsák segítségével.
A krémhez a tojássárgákat a cukor 1/3 részével egy tálban simára keverjük, amíg besűrűsödik. A lisztet alaposan elkeverjük benne.
Egy nyeles lábasban a tejet a maradék cukorral és vaníliarúddal felmelegítjük, majd forráskor vékony sugárban a cukros tojássárgájákhoz folyatjuk, közben folyamatosan kevergetve, nehogy összecsomósodjon. Elkeverjük, visszaöntjük a lábasba, és közepes lángon forrásig melegítjük, miközben folyamatosan keverjük. Hagyjuk bugyogni 2 percig, majd tálba öntjük. A bebőrösödés elkerülésére a krém tetejét beporcukrozzuk vagy vajdarabkákat szórunk rá.
A kihűlt párnácskákat a krémmel megtöltjük, tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.