Előkészítés: A vaníliarudakat kettéhasítjuk, kikaparjuk a pépet belőlük. A diót összevagdaljuk. A narancsot megmossuk, héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A ribizlit megmosott, leszemezzük. A tejet felforraljuk.
Elkészítés: A ribizlikrémhez a ribizlit 4 dl vízzel feltesszük főni. 15 percen át főzzük, akkor beletesszük a mézet, a narancs reszelt héját és levét. Tovább főzzük 3-4 percen át, akkor besűrítjük kevés vízzel kikevert keményítővel, majd amikor besűrűsödött, levesszük, és az egészet finom szűrőn áttörjük. Ízlés szerint ízesíthetjük még cukorral. A forró tejbe tesszük a cukrot, egy csipet sót, és a kikapart vaníliát. Amikor forr, beletesszük a tésztát, és kíméletesen, puhulásig főzzük (a levét be fogja inni). Amikor már puha, ráreszeljük a citrom héját, és összekeverjük a dió felével. A tésztát egy mélyebb tányérba szedjük, az alatta megmaradt sűrű tejjel együtt, megszórjuk a maradék dióval, és a ribizlikrémmel körbelocsoljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk még porcukorral.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 660 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.