Előkészítés: A vaníliarudakat kettéhasítjuk, kikaparjuk a pépet belőlük. A diót összevagdaljuk. A narancsot megmossuk, héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A ribizlit megmosott, leszemezzük. A tejet felforraljuk.
Elkészítés: A ribizlikrémhez a ribizlit 4 dl vízzel feltesszük főni. 15 percen át főzzük, akkor beletesszük a mézet, a narancs reszelt héját és levét. Tovább főzzük 3-4 percen át, akkor besűrítjük kevés vízzel kikevert keményítővel, majd amikor besűrűsödött, levesszük, és az egészet finom szűrőn áttörjük. Ízlés szerint ízesíthetjük még cukorral. A forró tejbe tesszük a cukrot, egy csipet sót, és a kikapart vaníliát. Amikor forr, beletesszük a tésztát, és kíméletesen, puhulásig főzzük (a levét be fogja inni). Amikor már puha, ráreszeljük a citrom héját, és összekeverjük a dió felével. A tésztát egy mélyebb tányérba szedjük, az alatta megmaradt sűrű tejjel együtt, megszórjuk a maradék dióval, és a ribizlikrémmel körbelocsoljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk még porcukorral.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 660 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.