Elkészítés: Azonnal 3 lábosban dolgozok:
egyikben: olajban 1 fej, finomra vágott vöröshagymát piritok együtt az apró kockákra vágott tofuval. A tofut akkor teszem a hagymához és pirítom tovább, amikor a hagyma üvegesedni kezd. Addig pirítom, amíg a tofu is kezd sárgás színt kapni.
másikban: 1 teáskanálka olajon megfuttatom a rizst.
harmadikban (ez jó nagy lábos legyen, mert ebben fogod tovább főzni a ételkét!): olajban 2 fej, finomra vágott vöröshagymát megpirítok, majd amikor sárgulni kezd (nem elég csupán üvegesre pirítani!) leveszem a tűzről és pirospaprikát hintek bele. Most beleszórom a tésztaszűrőben kissé átmosott savanyú káposzta felét, (ha a dobozos, vecsési savanyú káposztát használod, ne mosd át!), majd 3 jókora babérlevelet teszek bele, és kb. 10 szem egész borsot. Zöldséges leveskockát teszek erre, 5 db-ot, és kissé megsózom. Egyik szélébe is, másik szélébe is teszek egy-egy erőspaprikát.
Most pedig elkészitem a káposzták töltelékét. A futtatott rizst összekeverem a pirított hagymás tofuval, a kicsikre vágott tojásokkal, kicsi kockákra vágott füstölt sajttal, sózom, borsozom, oreganoval hintem, és 2 nyers tojással keverem össze.
Ezután a vasatag részektől megtisztított savanyú káposztalevelekbe tekerem a fenti masszát, és szép sorjában egymás mellé helyezem a már előkészített aprókáposztára. Az aprókáposzta (savanyú káposzta) másik felével a töltött káposztákat befedem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Szép lassan főzöm, kb. 1 órán át, majd utána 3 dl tejfölbe kevés lisztet szórok, és ezt beleengedem a káposztába. Felfőzöm (ez kb. 5 perc főzést jelent), és ezután elzárom a tüzet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.