Elkészítés: A paprikát alufóliával és sütőpapírral lefedett grillrácsra tesszük, többször megforgatva 20 percig sütjük. Kihűtjük, majd meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és belekeverjük a fokhagymát. Egy percnyi dinsztelés után hozzáadjuk a padlizsánt, a paradicsomkockákat, az ajókát, a kapri- és az olívabogyókat, a babérlevelet és a sült paprikát. Ha szükséges, sóval fűszerezzük. Közepes lángon addig főzzük, amíg a padlizsán puha, a paradicsom pedig vastag szósz állagú nem lesz. Közben sós vízben *al dente* megfőzzük a tésztát, leszűrjük, de a főzővízből fél decinyit a szószhoz keverünk. Ezután a zöldségekhez adjuk a kifőtt tésztát, és egy percen át nagy lángon kavargatjuk, hogy az ízek összeérjenek. Forrón, sajttal megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.