Elkészítés: A tésztához a puha vajat a cukrokkal és a tojásokkal habosra keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a tejet. Jól kikeverjük, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy 35×35 cm-es lemeztepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát rákenjük.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és tésztamasszára simítjuk. Mandulával megszórjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha a mandula kezdene pirulni, akkor fóliával borítsuk be, mert különben megég.
A krémhez a vaníliás pudingporokat a cukrokkal 2 dl tejben simára keverjük, majd hozzákeverjük a többi tejet is és felfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük. A kihűlt pudingos krémhez óvatosan hozzá keverjük.
Összeállítás: a kihűl tésztát hosszában kettévágjuk. Alulra a mandulás-habos rész kerül, rá a krém, majd mandulás-habos rész kerül felülre is.
Enyhén porcukorral megszórtam. Nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.