Elkészítés: A lisztbe beleszórjuk a sütőport, amire pici citromlevet cseppentünk, hogy elvegye a sütőpor vad utóízét. Hozzákeverjük a cukrot, a sót, a tojások sárgáját, a tejfölt, a végén a tejet fokozatosan adagoljuk, hogy végük rugalmas tésztát kapjunk (akkor jó, ha puha és elválik a kezünktől).
Azonnal kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 15 cm hosszú, 8 cm széles csíkokat vágunk belőle. A csíkokba közére bemetszést ejtünk, amin átbújtatjuk a tészta mindkét végét.
Forró olajba dobjuk, mindkét felét aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral, és lekvárral fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.