Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük. Meghámozzuk, összetörjük, és hagyjuk kicsit hűlni. Közben egy 3 dl-es pohárba beleöntjük az 1 deci tejet és olyan meleg vízzel engedjük fel, hogy az egész meleg legyen, de ne forró. Beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. Hozzáöntjük a burgonyához, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen dolgozható tésztát kapjunk. Hagyjuk 20-25 percig kelni.
Ha megkelt, nyújtódeszkán fél cm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges téglalapokra vágjuk. A virslit szintén tetszőlegesen vághatjuk /én hosszába is, keresztbe is ketté szoktam vágni/. A virsliket egyenként a lapokra helyezzük, erre teszünk egy szintén tetszőleges vastagságú sajtcsíkot úgy, hogy a tészta felét rá bírjuk hajtani. Jól lenyomkodjuk, és forró olajban kisütjük.
A kész lángosokat kettévághatjuk, és tehetünk bele tejfölt, mustárt, ketchupot vagy majonézt. Fokhagymával is fokozható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.