Elkészítés: Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A puha vajat a barnacukorral/mézzel, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként, mindig jól kikeverve hozzáadjuk a tojássárgákat. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a zabpehellyel és a sütőporral, csipet sóval. Felverjük a tojásfehérjéket, miközben lassan hozzáadjuk a kristálycukrot is. A vajas masszához felváltva adjuk hozzá a felvert habot és a zabpelyhes lisztet, mindig kis adagokban, jól öszekeverve. A massza nem lesz folyós, inkább sűrű lesz. Beleöntjük a tortaformába, lapátkával elsimítjuk, és kb. 45-50 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz. Esetleg tűpróbát is csinálhatunk, ha már nem ragad a pálcára, megsült a torta. A tortát sütés után pihentetjük, hagyjuk kicsit kihűlni, végül meghintjük porcukorral, és kevés zabpehellyel díszítjük.
Ha van időnk, bevonatot is készíthetünk 20 dkg porcukorból, 2 evőkanál langyos vízből és 2 evőkanál citromléből. A vizet és a levet lassan adagoljuk a porcukorhoz, habverővel jól kikeverjük, majd a torta tetejére öntjük, és zabpehellyel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.