Elkészítés: A szalonnát fél kisujjnyi csíkokra, a húst szeletekre, a hagymát és a petrezselymet finomra aprítom.
A szalonnát lassan zsírjára sütöm, kiveszem.
A hússzeleteket klopfolom, sózom, borsozom, lisztbe mártom, és a forró zsiradékon hirtelen kb. 1-1 perc alatt mindkét oldalát elősütöm, majd kiveszem, a szalonnához teszem.
A zsiradékot ha szükséges, pótolom, üvegesre dinsztelem benne a vöröshagymát, megfuttatom rajta a fokhagymát, a hússzeleteket a szalonnával visszateszem, fűszerezem, elkezdem párolni az ételt. Az elfőtt folyadékot szükség szerint pótolom, de mindig csak kevés vízzel.
Amikor már puhul a hús, hozzáadom a zöldborsót, a paprikával együtt teljes puhulásig párolom, végül rövid lére sütöm. A főzés vége felé bőven meghintem petrezselyemmel.
Tálalhatjuk párolt petrezselymes rizzsel, kifőtt tésztával vagy egyéb ízlés szerinti körettel. Friss salátát vagy savanyúságot is kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.