Elkészítés: A filézett halat enyhén beszórjuk só, tárkony, kakukkfű, szegfűbors keverékével, majd 2 órát hagyjuk hűvös helyen, hogy bevegye a fűszert. Ezután 5 percig grillezzük, majd a halat félretesszük.
A sárgarépát vékony szeletekre a brokkolit és a karfiolt ujjnyi szeletekre vágjuk. A megtisztított zöldségeket a hagymák kivételével egy csipet sóval roppanósra főzzük.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymákat, majd hozzáadjuk a lisztet, a tárkonyt, a kakukkfüvet, a szegfűborsot, és világos rántást készítünk, ezután a tejet és a tejfölt is hozzákeverjük.
Jénai tál aljára lerakjuk a brokkolit, erre a karfiol felét, majd a halat kisujjnyi darabokra szelve, ezt befedjük a maradék karfiollal. A sárgarépaszeleteket a jénai tálban szépen körben sorbarakjuk. Az egészet nyakon öntjük a mártással, eligazítjuk, majd a reszelt sajtot egyenletesen eloszthuk rajta.
Mikrózzuk 10 percig 1 Kw-tal, ezután pedig 5 percig grillezzük, hogy a sajt szépen ráolvadjon, az ízek pedig összeérjenek.
A kiszedésnél nagyon lényeges, hogy a tetejétől az aljáig jusson mindenkinek ebből a finom és egészséges ételből.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.