Elkészítés: Egy római tál aljára felkarikázom a sárgarépa és a fehérrépa felét, valamint 1 fej vöröshagymát és néhány gerezd fokhagymát. Erre helyezem a csirkehúst, amelyet alaposan beszórok fűszerkeverékkel, ráöntve egy kis étolajat is. A húsra ráhelyezem a maradék felkarikázott zöldségeket, és erre is szórok egy kevéske fűszerkeveréket, majd újra étolajat locsolok, valamint kb. 2 dl vízzel is felöntöm, mielőtt a sütőbe helyezem.
Amíg a hús puhul, elkészítem a lepényt: az áztatott zsemléhez hozzáteszem az apróra felkockázott kemény tojásokat, az apróra metélt petrezselyemzöldet. A csirkemájat, zúzát, szívet apróra vágott hagymával kevés olajon megpárolom, a megpárolt belsőséget is a zsemléhez adagolom, sóval, borssal ízesítem, majd nyers tojással összedolgozom.
Egy tepsi aljára kevés olajat öntök, és a tölteléket szép egyenletesen belenyomkodom. Ropogósra sütöm a sütőben, amikor már az egyik oldala megpirult, egy húslapáttal felkockázva megforgatom, hogy a másik oldala is ropogósra sülhessen a lepénynek.
Ha már a római tálban megpuhult a hús, leveszem a tál tetejét, hogy szép pirosra sülhessen a csirke bőre, és a húslé is jobban elpárologhasson.
Tálaláskor egy pecsenyés tálat körberakok a finom sült zöldségekkel, és a közepébe helyezem a pirított csirkesültet. A ropogós lepényt kínálom köretként.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.