Elkészítése: A pórét megtisztítjuk és felkarikázzuk, a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A szalonnát, a tálaláshoz készítettel együtt, apró kockákra vágjuk – ha szeletelve vettük, ezt akár ollóval is tehetjük. Ezután 2-3 perc alatt zsírját kisütjük, a pörcöt félretesszük. A visszamaradt zsíron először a hagymát futtatjuk meg, majd a burgonyát is beledobjuk. Fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. A zöldséglével felengedjük, és puhára, szinte pépesre főzzük. A kész levest turmixoljuk. Érdemes kisebb adagokban a gépbe tölteni a masszát, így simább, selymesebb lesz. A tejszínt belekeverjük, a szalonnapörccel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Egy adag: 1463 kJ/357 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.