Elkészítése: A pórét megtisztítjuk és felkarikázzuk, a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A szalonnát, a tálaláshoz készítettel együtt, apró kockákra vágjuk – ha szeletelve vettük, ezt akár ollóval is tehetjük. Ezután 2-3 perc alatt zsírját kisütjük, a pörcöt félretesszük. A visszamaradt zsíron először a hagymát futtatjuk meg, majd a burgonyát is beledobjuk. Fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. A zöldséglével felengedjük, és puhára, szinte pépesre főzzük. A kész levest turmixoljuk. Érdemes kisebb adagokban a gépbe tölteni a masszát, így simább, selymesebb lesz. A tejszínt belekeverjük, a szalonnapörccel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Egy adag: 1463 kJ/357 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.