Kedves Tünde! Milyen tízórait készítsek az iskolába a gyereknek, ha gluténérzékeny?
A tízórai összeállításánál ügyeljünk a változatosságra. Próbáljunk meg annyit csomagolni gyermekünknek, amennyit aznap az iskolában el is fogyaszt.
Amennyiben időnk engedi, heti 2-3 szor süssünk házilag kenyeret, péksüteményt, süteményt. Szendvicsébe tehetünk gluténmentes felvágottat, házi májkrémet, natúr sült husit, körözöttet, sajtot.
Uzsonnás dobozba tegyünk felszeletelve friss gyümölcsöket, magvakat, gm kekszeket, gm gabonapelyheket.
Készítsünk idénynek megfelelő, vitaminokban és rostokban gazdag turmixot is:
Kivis banánturmix:
Hozzávalók:
2 db kivi
1 db banán
1 db narancs leve
2 dl kókusz,- vagy rizstej
A gyümölcsöket megtisztítom, darabolom és turmixgépbe rakom. Hozzáöntöm a kókusztejet és simára mixelem. Aki sűrűnek találja hígíthatja gyümölcslével. Ízlés szerint édesíthető, esetleg citromfűvel, mentával is ízesíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.