Nem újdonság, hogy ezek az élelmiszerek egyáltalán nincsenek jó hatással szervezetünkre, ám most több kutatónak és tudósnak egy 12 éves munkájának köszönhetően kiderült; nem csak a testünkre hat hátrányosan a junk food, hanem mentális állapotunkat és agyi működésünket is durván befolyásolja.
A kutatás eredményéből az is kiderült, hogy az agyi elváltozásokon túl, a vizsgált esetek 48%-ánánál a depresszió kockázatát is növelte a rendszeresen fogyasztott gyors étel. Ennek az igen aggasztó eredménynek a tudományos magyarázata pedig nem más, mint a különféle transzzsírok és telített zsírsavak nagy koncentrációja, melyek a gyorséttermi kajákban, vagy a mikrós készételekben is jócskán fellelhetőek.
Ezzel persze nem azt szeretnénk mondani, hogy innentől kezdve felejtsük el ezeket az élelmiszereket, hanem azt, hogy tartsunk szigorú mértékletességet. Nem kell hetente a közeli gyorsétteremben sült krumplit, ropogós csirke nuggets-et, fánkokat, vagy fagyasztott pizzát enni, hanem inkább gondolkozzunk előre, és készítsünk el magunknak az ételt, akár már a hétvégén. Ezzel a módszerrel olcsóbban kijönnek az ebédek és vacsorák, egészségesebbek is, ráadásul maga főzés még akár jó móka is lehet. Ha megtesszük ezt a nem túl nehéz lépést, megkíméljük szervezetünket a gyatra minőségű túlfinomított zsiradékoktól és hozzávalóktól, ezt pedig hamar meghálálja szervezetünk.
Tehát, ha testi és lelki fittségre vágyunk, nem kell non-stop almát, vagy répát rágcsálni, hanem inkább főzz magadnak megbízható alapanyagokból amikor csak lehet, a gyorskajákkal pedig óvatosan, hiszen fő a mértékletesség!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.