Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Praktikus

Így mentsd meg a sótlan sült húst: plusz fűszer nélkül lesz újra ízes és szaftos az elrontott ebéd

Sült csirkecomb
A nyers húst nem ajánlott megkóstolni, és épp ezért nehéz eltalálni a fasírt fűszerezését vagy épp a sült hús pácának erősségét. Ha veled is előfordult már, hogy kevés sót használtál és ízetlen lett az étel, akkor ez a trükk neked szól!

A sütőben sült húsok kevés munkával elkészíthető ételek, ráadásul a tűzhely mellett sem kell ácsorogni. A tepsibe helyezett húsokat ajánlott egy-két órával a sütés előtt bepácolni, hogy biztosan minden ízt és aromát magukba szívjanak a szeletek, de gyors páccal is lehet finomat főzni.

Nincs baj, ha sótlan lett a sült csirkecomb. Íme a trükk, amivel megmenthető az ebéd /Fotó: Shutterstock
Nincs baj, ha sótlan lett a sült csirkecomb. Íme a trükk, amivel megmenthető az ebéd /Fotó: Shutterstock

Ha magunk keverjük a fűszersót, akkor viszont könnyen elmérhetjük az arányokat és sótlan sültet kell felszolgálni. Létezik azonban egy olyan megoldás, amivel megmenthető az ebéd, ráadásul plusz fűszert sem kell hozzáadni az ételhez!

Így mentsd meg a sótlan sült húst extra fűszer nélkül!

Legyen szó bármilyen sertéshúsról vagy csirkecombról, ezekből mennyei tepsis hús készíthető. Ha letelt a sütési idő, a hús megpuhult, de a kóstolásnál azt érezzük, hogy kevés lett a só, sőt sótlan lett az étel, akkor sem kell kétségbe esni, vagy a sószóró után nyúlni! Extra fűszer nélkül is megmenthetjük az ebédet! Ehhez nem kell más, mint a húsból kisült lé!

Sűrítsd be a hús levét és mennyei szaftot kapsz, amivel megmentheted a sótlan sült húst /Fotó: Shutterstock
Sűrítsd be a hús levét és mennyei szaftot kapsz, amivel megmentheted a sótlan sült húst /Fotó: Shutterstock

Bármilyen húst is sütünk, óhatatlanul levet ereszt sülés közben. Ha túl vizes a csirkecomb, akkor a hússzeletek alsó része nem megpirulni fog, hanem csak megfő, és ugyanez a helyzet a sertésekkel is. A kifőtt szaftot azonban ne öntsd ki a lefolyóba, hanem használd fel fűszerként!

Sűrítsd be a levet, készíts belőle szaftot!

Öntsd át egy serpenyőbe a sült hús alól a levet, szóval ezt az olajos-zsíros keveréket és gyújtsd be alatta a lángot. A vizes szaftot addig kell főzni, amíg be nem sűrűsödik. Ezt hívják redukciónak. A végeredmény egy igazán intenzív ízű, sós szaft lesz, amit önts rá a hússzeletekre és alaposan forgasd össze, hogy mindenhol bevonja a húsokat.

A végeredmény nemcsak sótlan nem lesz, hanem igazán pikáns és szaftos ebédet tehetsz a családod asztalára.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.