A sütőben sült húsok kevés munkával elkészíthető ételek, ráadásul a tűzhely mellett sem kell ácsorogni. A tepsibe helyezett húsokat ajánlott egy-két órával a sütés előtt bepácolni, hogy biztosan minden ízt és aromát magukba szívjanak a szeletek, de gyors páccal is lehet finomat főzni.
Ha magunk keverjük a fűszersót, akkor viszont könnyen elmérhetjük az arányokat és sótlan sültet kell felszolgálni. Létezik azonban egy olyan megoldás, amivel megmenthető az ebéd, ráadásul plusz fűszert sem kell hozzáadni az ételhez!
Legyen szó bármilyen sertéshúsról vagy csirkecombról, ezekből mennyei tepsis hús készíthető. Ha letelt a sütési idő, a hús megpuhult, de a kóstolásnál azt érezzük, hogy kevés lett a só, sőt sótlan lett az étel, akkor sem kell kétségbe esni, vagy a sószóró után nyúlni! Extra fűszer nélkül is megmenthetjük az ebédet! Ehhez nem kell más, mint a húsból kisült lé!
Bármilyen húst is sütünk, óhatatlanul levet ereszt sülés közben. Ha túl vizes a csirkecomb, akkor a hússzeletek alsó része nem megpirulni fog, hanem csak megfő, és ugyanez a helyzet a sertésekkel is. A kifőtt szaftot azonban ne öntsd ki a lefolyóba, hanem használd fel fűszerként!
Öntsd át egy serpenyőbe a sült hús alól a levet, szóval ezt az olajos-zsíros keveréket és gyújtsd be alatta a lángot. A vizes szaftot addig kell főzni, amíg be nem sűrűsödik. Ezt hívják redukciónak. A végeredmény egy igazán intenzív ízű, sós szaft lesz, amit önts rá a hússzeletekre és alaposan forgasd össze, hogy mindenhol bevonja a húsokat.
A végeredmény nemcsak sótlan nem lesz, hanem igazán pikáns és szaftos ebédet tehetsz a családod asztalára.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.