Ha gyorsan akarjuk kiolvasztani a szalonna zsírját, akkor nemcsak odakozmál, de extrém módon füstölni fog. Létezik egy pofonegyszerű trükk, amivel az összes zsírt ki tudod olvasztani a szalonnából, az nem fog leégni, sőt ami a legfontosabb, a konyha sem telik meg a kellemetlen füsttel!
A magyaros ételekhez a hagymát a legjobb sertészsíron megdinsztelni, ugyanis ez rendkívül finom, karakteres ízt kölcsönöz az ételnek. A legjobb, ha nem a boltban kapható zsírt használjuk, hanem a füstölt szalonna, esetleg zsírszalonna zsírjával indítjuk az ételt.
Vágd fel a szalonnát apró kockára, majd tedd a fazékba és vedd alatta takarékra a lángot. Fontos, hogy tényleg alacsony hőmérsékleten kezd el kiolvasztani a zsírszalonnát, ugyanis ez a titka annak, hogy ne égjen oda, és ne füstölje tele a konyhát. A lassú sütés során szinte az összes zsír kiolvad majd a szalonnából.
Ha a szalonnakockák összezsugorodtak és megkaptuk a kívánt mennyiségű zsiradékot, akkor halászd ki a szalonnakockákat, vedd fel a lángot és teheted is a hagymát a szalonnazsírba. Ezzel a módszerrel füstmentesen tudod kiolvasztani a zsírt a szalonnából és az edény aljáról sem kell kapargatni az odaégett darabokat.
A szalonna egyesek szerint egészségesebb és jobb, mint bármelyik növényi olaj, míg a másik tábor szerint a túl sok zsír, így a túl sok szalonna fogyasztása hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, a magas vérnyomáshoz. Az igaz, hogy a túlzásba vitt zsírfogyasztás komoly egészségügyi kockázatot hordoz magában, de ez szinte minden élelmiszer esetében elmondható. A szalonnát azonban nem szabad kitiltani a konyhából, csak oda kell figyelni a mértéktartásra.
A szalonna magas zsírtartalommal rendelkezik, és sokan pont ezért tartják egészségesnek. A szalonnában lévő omega-6 zsírsavak ugyanis hozzájárulnak az immunrendszer megfelelő működéséhez. Ez a zsír azonban káros is lehet, ráadásul a szalonnának magas a sótartalma is, és ezek együtt, ráadásul mindennap fogyasztva már károsak lehetnek. Tehát ha szeretjük a szalonnát, nem kell lemondani róla, csak odafigyelni arra, hogy ne kerüljön minden nap a tányérra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.