Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Praktikus

Ha így sütöd ki a szalonna zsírját, nem fogod befüstölni az egész konyhát

Mutatjuk, hogyan nem fog füstölni a szalonna a tűzhelyen /Fotó: Shutterstock
A füstölt szalonna zsírja elképesztően finom ízt kölcsönöz a magyaros fogásoknak. A hagymát dinsztelhetjük sima sertészsíron is, de akkor lesz igazán finom az étel, ha frissen olvasztjuk ki a szalonnában található zsiradékot. Mutatunk egy praktikát, amivel se leégni nem fog a szalonna, és még a konyha sem telik meg füsttel.

Ha gyorsan akarjuk kiolvasztani a szalonna zsírját, akkor nemcsak odakozmál, de extrém módon füstölni fog. Létezik egy pofonegyszerű trükk, amivel az összes zsírt ki tudod olvasztani a szalonnából, az nem fog leégni, sőt ami a legfontosabb, a konyha sem telik meg a kellemetlen füsttel!

A zsírszalonnát vágd apró kockára és lassú tűzőn olvaszd ki a zsírját! /Fotó: Shutterstock
A zsírszalonnát vágd apró kockára és lassú tűzőn olvaszd ki a zsírját! /Fotó: Shutterstock

Így olvaszd ki a szalonna zsírját, hogy ne füstölje tele a konyhát!

A magyaros ételekhez a hagymát a legjobb sertészsíron megdinsztelni, ugyanis ez rendkívül finom, karakteres ízt kölcsönöz az ételnek. A legjobb, ha nem a boltban kapható zsírt használjuk, hanem a füstölt szalonna, esetleg zsírszalonna zsírjával indítjuk az ételt.

Vágd fel a szalonnát apró kockára, majd tedd a fazékba és vedd alatta takarékra a lángot. Fontos, hogy tényleg alacsony hőmérsékleten kezd el kiolvasztani a zsírszalonnát, ugyanis ez a titka annak, hogy ne égjen oda, és ne füstölje tele a konyhát. A lassú sütés során szinte az összes zsír kiolvad majd a szalonnából.

Mutatjuk, hogyan nem fog füstölni a szalonna a tűzhelyen /Fotó: Shutterstock
Mutatjuk, hogyan nem fog füstölni a szalonna a tűzhelyen /Fotó: Shutterstock

Ha a szalonnakockák összezsugorodtak és megkaptuk a kívánt mennyiségű zsiradékot, akkor halászd ki a szalonnakockákat, vedd fel a lángot és teheted is a hagymát a szalonnazsírba. Ezzel a módszerrel füstmentesen tudod kiolvasztani a zsírt a szalonnából és az edény aljáról sem kell kapargatni az odaégett darabokat.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.