Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
 Az eper egyik legjobb helye a házi készítésű süteményekben van. A megszokott, bevált finomságokon kívül érdemes kipróbálni néhány izgalmas, újszerű epres jóságot is.
1. Epres pavlova

A nagy mennyiségű tojásfehérjéből és porcukorból készített hatalmas habcsók igazi nyári sütemény. Igaz ugyan, hogy a hosszú sütés nem tesz jót a nyári melegben amúgy sem hűvös lakásnak, de a végeredmény mindenért kárpótol. A pavlovát készíthetjük nagyban, adagolhatjuk személyenként is, a lényeg, ropogós legyen, kellő mennyiségű friss tejszínhabot lehessen hozzá tenni, s a megfelelő mennyiségű gyümölccsel legyen megszórva. Az eper remek választás lehet a pavlova dekorálására és ízesítésére egyaránt.

2. Epres blondie

A blondie a brownie testvére, azonos alapokon nyugvó sütemény, a különbség csak annyi, hogy nem tej- vagy étcsokoládéval, illetve holland kakaópor felhasználásával készül, hanem sok-sok fehér csokoládé teszi krémessé és édessé. A fehér csokoládés piskóta kitűnő terep az eper számára, s mivel ennél a piskótánál pont a szöttyös állag a lényeg, így az sem baj, ha sütés közben az eper kicsit enged a benne lévő nedvességből. Elronthatatlan és nagyon finom sütemény.

3. Epres mandulatorta

A svédek szuper mandulatortáját könnyedén felturbózhatjuk egy nagyobb adag eperrel. A gluténmentes, vaníliás krémmel kínált tortához jól passzol az eper. A friss epren kívül a félbe vágott piskótát is megkenhetjük eperlekvárral, így téve teljessé az epres élményt.

4. Epres trifle

A trifle, azaz az angol tiramisu nagyszerű találmány. Mutatós, nagyon gyorsan összeállítható, sütő sem kell hozzá, így valóban nyárkompatibilis, s rengeteg változata létezik. Az epres trifle-t kedvünk szerint variálhatjuk. A gyümölcsös tálba rétegzett finomságba - a babapiskótán kívül - kerülhet apró eperkockákkal gazdagított, finoman édesített, kissé fűszerezett natúr sajtkrém, vékony szeletbe ágott eper, kakaós piskótából vagy csokis kekszből származó morzsa, pirított tört mandula vagy dió, egy kis apróra morzsolt grillázs, s egy kevés habcsók is.

Még több epres finomságot itt találsz >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.