Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Máltán egymást váltották a hódítók: a görögök, a rómaiak, a bizánciak, az arabok, németek, franciák, spanyolok, angolok. Így aztán nem csoda, ha a máltai konyha a sok-sok hódító nép ételeiből alakította ki sajátos, szelíd ízeit.

> Omlós halak, pecsenyék, friss zöldségfélék, zamatos gyümölcsök, nagyszerű borok, és a ropogós, barna kérgű, fehér bélű kenyér – ezek jellemzik a máltai konyhát ma. A tengeri herkentyűk közül különösen kedvelik a polipot, a kardhalat, a tintahalat és a dorádót. A máltaiak szeretnek közösen étkezni, a nagycsaládok a mama otthonában gyűlnek össze.

A konyhát alapvetően a kevés alapanyagból, de változatosan elkészített paraszti ételek jellemzik. A friss kenyér a máltaiak egyik legfontosabb eledele. A zsíros kenyér például olajjal készül, sózzák, borsozzák, friss paradicsomszeletekkel, fokhagymával, kapribogyóval, mentalevéllel megszórják. Népszerűek a különböző ízesítésű főtt tészták is. Az egyetlen helyi sajtféle, a gbejniet a Máltához tartozó Gozó szigetén tartott kecskék és juhok tejéből készül.

És hogy milyen a máltai étek? Következzen néhány recept:

Aljotta (Máltai halleves) >>

Grillezett halszeletek >>

Tésztában sült makaróni >>

Boros, fokhagymás nyúlpecsenye >>

Mézes gyűrűk >>

Ha kedvet kaptál a világkonyhához, utazz, és kóstolj meg mindent élőben! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.