Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mákos guba  recept
Mákos guba
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Máltán egymást váltották a hódítók: a görögök, a rómaiak, a bizánciak, az arabok, németek, franciák, spanyolok, angolok. Így aztán nem csoda, ha a máltai konyha a sok-sok hódító nép ételeiből alakította ki sajátos, szelíd ízeit.

> Omlós halak, pecsenyék, friss zöldségfélék, zamatos gyümölcsök, nagyszerű borok, és a ropogós, barna kérgű, fehér bélű kenyér – ezek jellemzik a máltai konyhát ma. A tengeri herkentyűk közül különösen kedvelik a polipot, a kardhalat, a tintahalat és a dorádót. A máltaiak szeretnek közösen étkezni, a nagycsaládok a mama otthonában gyűlnek össze.

A konyhát alapvetően a kevés alapanyagból, de változatosan elkészített paraszti ételek jellemzik. A friss kenyér a máltaiak egyik legfontosabb eledele. A zsíros kenyér például olajjal készül, sózzák, borsozzák, friss paradicsomszeletekkel, fokhagymával, kapribogyóval, mentalevéllel megszórják. Népszerűek a különböző ízesítésű főtt tészták is. Az egyetlen helyi sajtféle, a gbejniet a Máltához tartozó Gozó szigetén tartott kecskék és juhok tejéből készül.

És hogy milyen a máltai étek? Következzen néhány recept:

Aljotta (Máltai halleves) >>

Grillezett halszeletek >>

Tésztában sült makaróni >>

Boros, fokhagymás nyúlpecsenye >>

Mézes gyűrűk >>

Ha kedvet kaptál a világkonyhához, utazz, és kóstolj meg mindent élőben! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.