> Omlós halak, pecsenyék, friss zöldségfélék, zamatos gyümölcsök, nagyszerű borok, és a ropogós, barna kérgű, fehér bélű kenyér – ezek jellemzik a máltai konyhát ma. A tengeri herkentyűk közül különösen kedvelik a polipot, a kardhalat, a tintahalat és a dorádót. A máltaiak szeretnek közösen étkezni, a nagycsaládok a mama otthonában gyűlnek össze.
A konyhát alapvetően a kevés alapanyagból, de változatosan elkészített paraszti ételek jellemzik. A friss kenyér a máltaiak egyik legfontosabb eledele. A zsíros kenyér például olajjal készül, sózzák, borsozzák, friss paradicsomszeletekkel, fokhagymával, kapribogyóval, mentalevéllel megszórják. Népszerűek a különböző ízesítésű főtt tészták is. Az egyetlen helyi sajtféle, a gbejniet a Máltához tartozó Gozó szigetén tartott kecskék és juhok tejéből készül.
És hogy milyen a máltai étek? Következzen néhány recept:
Aljotta (Máltai halleves) >>
Grillezett halszeletek >>
Tésztában sült makaróni >>
Boros, fokhagymás nyúlpecsenye >>
Mézes gyűrűk >>
Ha kedvet kaptál a világkonyhához, utazz, és kóstolj meg mindent élőben! >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.