Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Máltán egymást váltották a hódítók: a görögök, a rómaiak, a bizánciak, az arabok, németek, franciák, spanyolok, angolok. Így aztán nem csoda, ha a máltai konyha a sok-sok hódító nép ételeiből alakította ki sajátos, szelíd ízeit.

> Omlós halak, pecsenyék, friss zöldségfélék, zamatos gyümölcsök, nagyszerű borok, és a ropogós, barna kérgű, fehér bélű kenyér – ezek jellemzik a máltai konyhát ma. A tengeri herkentyűk közül különösen kedvelik a polipot, a kardhalat, a tintahalat és a dorádót. A máltaiak szeretnek közösen étkezni, a nagycsaládok a mama otthonában gyűlnek össze.

A konyhát alapvetően a kevés alapanyagból, de változatosan elkészített paraszti ételek jellemzik. A friss kenyér a máltaiak egyik legfontosabb eledele. A zsíros kenyér például olajjal készül, sózzák, borsozzák, friss paradicsomszeletekkel, fokhagymával, kapribogyóval, mentalevéllel megszórják. Népszerűek a különböző ízesítésű főtt tészták is. Az egyetlen helyi sajtféle, a gbejniet a Máltához tartozó Gozó szigetén tartott kecskék és juhok tejéből készül.

És hogy milyen a máltai étek? Következzen néhány recept:

Aljotta (Máltai halleves) >>

Grillezett halszeletek >>

Tésztában sült makaróni >>

Boros, fokhagymás nyúlpecsenye >>

Mézes gyűrűk >>

Ha kedvet kaptál a világkonyhához, utazz, és kóstolj meg mindent élőben! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.