Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Puncstorta  recept
Puncstorta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Bármily szokatlannak is tűnhet húspótlóként hivatkozni a csicseriborsóra, fehérjetartalmát tekintve nyugodtan emlegethetjük egy lapon a szejtánnal vagy a tofuval. Vegán házigazdánk most megmutatja, mennyi minden készülhet belőle, és érkezik néhány pofonegyszerű recept is!

Rendkívül sokoldalú alapanyag: használhatjuk levesbetétként, főzve vagy sütve köretként, raguként, pörköltként és salátában, hogy legelcsépeltebb formuláit, a falafelt és hummuszt már ne is említsük. Egyre népszerűbb továbbá fasírtalapanyagként vegán hamburgerekben, lisztté őrölve pedig ideális gluténérzékenyek (és gluténfóbiások) számára is. Az viszont már kevésbé köztudott, hogy snackként is kiválóan funkcionál az aktuális Walking Dead- vagy Bates Motel-epizódok mellé. Következzék egy hasonló a legegyszerűbb változatok közül:

Wasabis csicseriborsós egytál:

400 g csicseriborsó (konzerves)
2 tk wasabi fűszerpor
3 ek olívaolaj
1 ek rizs- vagy fehérborecet
só, bors

Elkészítése:

Az összetevőket egy tálban összekeverjük, majd 40 percre 220 fokra melegített sütőbe tesszük. Wasabipor helyett használhatjuk édes, csípős vagy füstölt pirospaprika és fokhagymapor egy evőkanálnyi elegyét is. (Ez esetben ecet nem kell bele.)

De édes változatban is kiváló:

Fahéjas csicseriborsó saláta

Hozzávalók:

1 tk fahéj
1 tk barnacukor
2 ek agaveszirup

Az eljárás ugyanaz, mint előzőleg, nem vegánok szirup helyett mézet is használhatnak.

Akik pedig nyersen fogyasztanák, azoknak az alábbi könnyű, ám annál laktatóbb salátát ajánlanánk:

Hagymás-mentás Csicseriborsó saláta

Hozzávalók:

800g csicseriborsó (konzerves)
20 db koktélparadicsom félbevágva
1/2 fej lilahagyma vékonyan felcsíkozva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 db újhagyma vékonyra vágva
1 marék mentalevél egészben
1 db zöldpaprika felkockázva
1/2 kaliforniai paprika felkockázva

Az öntethez:

3 ek olívaolaj
1 ek almaecet
2 ek magos mustár

Elkészítése:

A zöldségeket és a csicseriborsót egy tálba helyezzük. Az öntet összetevőit összekeverjük, és a salátára öntjük. Sózzuk, borsozzuk, végül összeforgatjuk.

Házigazdánk további recepetjeit és cikkeit itt találjátok >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.