Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tárkonyos csirkeraguleves
Dödölle - az eredeti recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csupacsokis brownie
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Mákos guba
Tojásos nokedli fejes salátával
Vadas marha
Zsemlegombóc
Kijevi csirkemell rizibizivel
Körömpörkölt csülökkel
Bármily szokatlannak is tűnhet húspótlóként hivatkozni a csicseriborsóra, fehérjetartalmát tekintve nyugodtan emlegethetjük egy lapon a szejtánnal vagy a tofuval. Vegán házigazdánk most megmutatja, mennyi minden készülhet belőle, és érkezik néhány pofonegyszerű recept is!

Rendkívül sokoldalú alapanyag: használhatjuk levesbetétként, főzve vagy sütve köretként, raguként, pörköltként és salátában, hogy legelcsépeltebb formuláit, a falafelt és hummuszt már ne is említsük. Egyre népszerűbb továbbá fasírtalapanyagként vegán hamburgerekben, lisztté őrölve pedig ideális gluténérzékenyek (és gluténfóbiások) számára is. Az viszont már kevésbé köztudott, hogy snackként is kiválóan funkcionál az aktuális Walking Dead- vagy Bates Motel-epizódok mellé. Következzék egy hasonló a legegyszerűbb változatok közül:

Wasabis csicseriborsós egytál:
 

400 g csicseriborsó (konzerves)
2 tk wasabi fűszerpor
3 ek olívaolaj
1 ek rizs- vagy fehérborecet
só, bors

Elkészítése:

Az összetevőket egy tálban összekeverjük, majd 40 percre 220 fokra melegített sütőbe tesszük. Wasabipor helyett használhatjuk édes, csípős vagy füstölt pirospaprika és fokhagymapor egy evőkanálnyi elegyét is. (Ez esetben ecet nem kell bele.)

De édes változatban is kiváló:

Fahéjas csicseriborsó saláta

Hozzávalók:

1 tk fahéj
1 tk barnacukor
2 ek agaveszirup

Az eljárás ugyanaz, mint előzőleg, nem vegánok szirup helyett mézet is használhatnak.

Akik pedig nyersen fogyasztanák, azoknak az alábbi könnyű, ám annál laktatóbb salátát ajánlanánk:

Hagymás-mentás csicseriborsó saláta

Hozzávalók:

800g csicseriborsó (konzerves)
20 db koktélparadicsom félbevágva
1/2 fej lilahagyma vékonyan felcsíkozva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 db újhagyma vékonyra vágva
1 marék mentalevél egészben
1 db zöldpaprika felkockázva
1/2 kaliforniai paprika felkockázva

Az öntethez:

3 ek olívaolaj
1 ek almaecet
2 ek magos mustár

Elkészítése:

A zöldségeket és a csicseriborsót egy tálba helyezzük. Az öntet összetevőit összekeverjük, és a salátára öntjük. Sózzuk, borsozzuk, végül összeforgatjuk.


 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.