Rendkívül sokoldalú alapanyag: használhatjuk levesbetétként, főzve vagy sütve köretként, raguként, pörköltként és salátában, hogy legelcsépeltebb formuláit, a falafelt és hummuszt már ne is említsük. Egyre népszerűbb továbbá fasírtalapanyagként vegán hamburgerekben, lisztté őrölve pedig ideális gluténérzékenyek (és gluténfóbiások) számára is. Az viszont már kevésbé köztudott, hogy snackként is kiválóan funkcionál az aktuális Walking Dead- vagy Bates Motel-epizódok mellé. Következzék egy hasonló a legegyszerűbb változatok közül:
400 g csicseriborsó (konzerves)
2 tk wasabi fűszerpor
3 ek olívaolaj
1 ek rizs- vagy fehérborecet
só, bors
Elkészítése:
Az összetevőket egy tálban összekeverjük, majd 40 percre 220 fokra melegített sütőbe tesszük. Wasabipor helyett használhatjuk édes, csípős vagy füstölt pirospaprika és fokhagymapor egy evőkanálnyi elegyét is. (Ez esetben ecet nem kell bele.)
De édes változatban is kiváló:
Hozzávalók:
1 tk fahéj
1 tk barnacukor
2 ek agaveszirup
Az eljárás ugyanaz, mint előzőleg, nem vegánok szirup helyett mézet is használhatnak.
Akik pedig nyersen fogyasztanák, azoknak az alábbi könnyű, ám annál laktatóbb salátát ajánlanánk:
Hozzávalók:
800g csicseriborsó (konzerves)
20 db koktélparadicsom félbevágva
1/2 fej lilahagyma vékonyan felcsíkozva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 db újhagyma vékonyra vágva
1 marék mentalevél egészben
1 db zöldpaprika felkockázva
1/2 kaliforniai paprika felkockázva
Az öntethez:
3 ek olívaolaj
1 ek almaecet
2 ek magos mustár
Elkészítése:
A zöldségeket és a csicseriborsót egy tálba helyezzük. Az öntet összetevőit összekeverjük, és a salátára öntjük. Sózzuk, borsozzuk, végül összeforgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.