Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Argentína népessége többnyire európai, csak kisebb részben mesztic vagy indián. Ezért aztán az olasz és a spanyol konyha hatása ma is érezhető az argentin étkezési kultúrán. De kialakulására hatott a francia, a német és a svéd kultúra is.

> Sok tésztát fogyasztanak, a legjellemzőbb azonban a marhahús. Ez érthető, ha belegondolunk abba, hogy az ország adottságai sokkal inkább kedveznek az állattartásnak, mint a növénytermesztésnek. Tengerparti ország lévén népszerűek a különböző halak és tengeri herkentyűk, amelyeket minden elképzelhető módon fogyasztanak: grillezve, sütve, marinálva, főzve. Nemzeti eledelük az empanadas: hússal töltött tésztaféle, amit könnyű előételként fogyasztanak.

A legnépszerűbb főzési eljárás a grillezés: egy-egy közös főzőcskézés során a marhahús mellett mindenféle más hús, belsőségek, hal, kolbászfélék és természetesen zöldségek pirulnak a tűzön.

Az argentinoknak is van teaszertartásuk. A teaként fogyasztott ital a mate, ami egy bizonyos fűféle forrázata, amelyet növényi termésből kialakított „csészéből” isznak, speciális szívókával. A matet egy-egy korty után körbeadják, ezzel tisztelik meg egymást, a vendégeket.

Az argentinok mindig hosszasan étkeznek, hiszen közben folyamatosan beszélgetnek. Jellemző, hogy a napi utolsó étkezést mindig későn, este kilenc óra után fogyasztják el.

És hogy milyenek az argentin ízek? Íme néhány recept:

Almaleves >>

Empanadas >>

Részeg hal >>

Zöldséges marhabecsinált >>

Mandulás sütemény >>

Ha kedvet kaptál a világkonyhához, utazz, és kóstolj meg mindent élőben! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.