> Sok tésztát fogyasztanak, a legjellemzőbb azonban a marhahús. Ez érthető, ha belegondolunk abba, hogy az ország adottságai sokkal inkább kedveznek az állattartásnak, mint a növénytermesztésnek. Tengerparti ország lévén népszerűek a különböző halak és tengeri herkentyűk, amelyeket minden elképzelhető módon fogyasztanak: grillezve, sütve, marinálva, főzve. Nemzeti eledelük az empanadas: hússal töltött tésztaféle, amit könnyű előételként fogyasztanak.
A legnépszerűbb főzési eljárás a grillezés: egy-egy közös főzőcskézés során a marhahús mellett mindenféle más hús, belsőségek, hal, kolbászfélék és természetesen zöldségek pirulnak a tűzön.
Az argentinoknak is van teaszertartásuk. A teaként fogyasztott ital a mate, ami egy bizonyos fűféle forrázata, amelyet növényi termésből kialakított „csészéből” isznak, speciális szívókával. A matet egy-egy korty után körbeadják, ezzel tisztelik meg egymást, a vendégeket.
Az argentinok mindig hosszasan étkeznek, hiszen közben folyamatosan beszélgetnek. Jellemző, hogy a napi utolsó étkezést mindig későn, este kilenc óra után fogyasztják el.
És hogy milyenek az argentin ízek? Íme néhány recept:
Almaleves >>
Empanadas >>
Részeg hal >>
Zöldséges marhabecsinált >>
Mandulás sütemény >>
Ha kedvet kaptál a világkonyhához, utazz, és kóstolj meg mindent élőben! >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.