Az osztrák főváros gasztronómiája azonban a sokféle hatás ellenére is megmaradt egyedinek.
Egyik büszkeségük a Tafelspitz, vagyis a húslevesben főtt, sovány marhahús, amelyet tormával meg almapürével körítve, előételként tálalnak.
Az ottani ínyencek szerint kihagyhatatlan a déli étkezésből a gőzölgő leves, amely lehet húsleves grízgaluskával, májgombóccalvagy palacsintacsíkokkal, illetve burgonyakrémleves szalonnával, hagymával és gombával.
A rusztikus fogadókban (Beisl) második fogásként a Wiener Schnitzel, azaz bécsi szelet vagy a Goulasch után általában sertéssültet ajánlanak zsemlegombóccal és savanyú káposztával. De érdemes megkóstolni a sajtos nokedlit (Spätzle), illetve a Beuschelt, azaz a borjúszívet vadas mártással. Rántott vagy bundázott ételeiket zsírban sütik ki, míg a főzéshez inkább vajat vagy olajat használnak.
Mindezt a helyiek bizonyára kellemesen hűsítő fröccsel (G'spritzter) öblítenék le. Édes főételként vagy akár desszertként tálalják a mennyei sárgabarackos gombócot és a császármorzsát.
De gyakran kerül náluk az asztalra almás rétes, amelyhez tejszínhabot vagy vaníliaöntetet kínálnak. Ha finom süteményre áhítozik az utazó, üljön be egy hamisítatlan bécsi kávéházba egy szelet Sacher tortára, vagy a Wiener Melange kávé mellé rendeljen kuglófot, esetleg könnyű kelt tésztából készített brióst.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.