New Orleans három dologról híres: a dzsesszről, a húshagyókeddi karneválról, a Mardi Gras-ról, és a brutálisan megpakolt muffuletta szendvicséről.
A muffulettát egy szicíliában született, és New Orleans-ba emigrált kereskedő, Salvatore Lupo alkotta meg 1906-ban, akinek egy kis delikát üzlete volt a városban, az akkori termelői piac mellett. Az itt áruló farmerek többsége maga is szicíliai volt, akik mindennap Lupónál vásárolták meg, és fogyasztották el szerény ebédjüket. Letelepedtek egy kényelmetlen hordóra vagy zöldségesládára, és a térdükön egyensúlyozott tálcából falatoztak, ahogy a szülőföldjükön megszokták: külön-külön ették a szalámit, sonkát, darabka sajtot, az olívasalátát és a hosszúkás olasz kenyeret. Ám Signor Lupo kitalálta, hogy felvágja nekik a kenyeret, és mindent belepakol, hogy kézbe lehessen fogni, mint egy szendvicset. Miután a tömör és vékony focacciát lecserélte a puhább és kerek muffuletta cipóra, az ebédelni érkező farmerek egyre inkább megkedvelték a manapság muffnak becézett, muffaletta és mufeletta néven is elterjedt szendvicstortát.
A lenti vidóban megnézheted hogyan készül az eredeti, komplett ebédnek is beillő változat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.